Cyklus vzdělávání připravuje už osmým rokem Regionální vzdělávací středisko Tachov a to ve spolupráci se Západočeskou univerzitou v Plzni. V akademickém roce 2016/2017 tak nabízí čtyři studijní obory v Tachově a jeden v Mariánských Lázních. O vzdělávání v rámci Univerzity třetího věku je stále velký zájem a podle Petry Terčové, koordinátorky U3V, o tom svědčí 106 zapsaných studentů v minulém akademickém roce.

Pro ten letošní jsou připravena opět zajímavá témata. „Druhým rokem budou pokračovat Astronomická praktika, která se letos zaměří na pozorování planet či jasnost hvězd, nebude chybět ani exkurze", říká Terčová. Dále bude pokračovat výuka Biomedicíny, která se tento rok specializuje na kapitoly z medicíny a léčitelství. Třetím a zároveň novým oborem je Literatura, ve kterém se v prvním i druhém semestru bude přednášet česká literatura. Tradičně bude také v nabídce kurz Počítače pro začátečníky. Navý obor s názvem Turistické aktivity nabídne pobočka v Mariánských Lázních. „Na výuce se budou podílet odborníci z CHKO Slavkovský les a CHKO Český les" poukazuje Alexandra Hrušková, ředitelka vzdělávacího střediska. Přednášky se zaměří na typologii atraktivit cestovního ruchu, Chebsko, chráněná území a další lokality.

Zájemci z řad seniorů, kteří mají zájem o studium na Univerzitě třetího věku jsou zváni k zápisu, který se koná v úterý 21. června od 9 do 16 hodin v budově REVISu v Tachově a ve čtvrtek 23. června od 9 do 14 hodin v Mariánských Lázních v budově Ústavu jazykové a odborné přípravy, Hlavní třída 390. Noví studenti budou potřebovat pasovou fotografii a občanský průkaz, stávající studenti index a občanský průkaz. Podmínkou zápisu je starobní důchod či plný invalidní důchod.