Vše se stalo na jedné z tachovských ubytoven. Několik jejích obyvatel téměř celý den popíjelo, mezi nimi i útočník. Ten se už v průběhu večera dostal do konfliktu s jedním z obyvatel zařízení a způsobil si poranění ruky. Když se vrátil ošetřený, vnikl na pokoj, kde byli ostatní, mezi nimi také jeho přítelkyně.

Babusca se začal hádat se svým krajenm a vše vyvrcholilo tím, že ze stolu vzal kuchyňský nůž a bodl. „Způsobil mu život ohrožující poranění a masivní krevní ztrátu,“ odůvodnila mimo jiné v usnesení soudkyně Michaela Řezníčková.

Zatímco poraněný bojoval v nemocnici o život a byl více než půl roku v pracovní neschopnosti, Babusca skončil ve vazbě. „Moc mě mrzí, k čemu došlo. Měl jsem hodně času o tom přemýšlet a mrzí mě, že jsem se nedokázal pod vlivem alkoholu ovládnout,“ řekl ve středu před soudem ve své závěrečné řeči.

Kromě pětiletého trestu ve věznici s ostrahou ještě musí zaplatit odškodné, a to 196 tisíc korun poškozenému a 338 tisíc korun zdravotní pojišťovně.

Obžaloba ještě požadovala vyhoštění. To by ale podle soudu zkomplikovalo náhradu škody. Obě strany si vzaly lhůtu na případné odvolání proti rozsudku.

Zdobení návsi barevnými vajíčky.
V Cebivi si Velikonoce udělají, i když jen z oken a balkónů