Křižovatka u mateřské školky je poměrně dlouhou dobu neprůjezdná. To by se ale během následujících měsíců mělo změnit. „Bude se jednat o druhou etapu přestavby této ulice. Měla by být ale méně náročnější, než ta první," vysvětlil starosta Tachova Jiří Struček.

Náročností se myslí především uzavírky a různá omezení, která komplikovala provoz po dobu první etapy. Jednalo se například o jednosměrný provoz, nebo celkovou uzavírku komunikace mezi jednotlivými domy v této lokalitě. „Opravdu žádné větší uzavírky neplánujeme. Samozřejmě budou nějaká omezení, ale s těmi se bude potýkat spíše městská hromadná doprava, než jednotliví občané," dále řekl tachovský starosta.
Ulice Stadtrodská a na ní navazující části jsou jednou z nejfrekventovanějších částí okresního města. Projíždějí jí obyvatelé sídliště Východ a jeho okolí, pracovníci firem, návštěvníci restaurace, rodiče sem vozí děti do školy atd. Denně ulicí projedou stovky automobilů.

A to si zástupci města moc dobře uvědomují. „Předběžný plán je rekonstrukci dokončit do konce prázdnin. Víme o tom, jak moc frekventovaná tato ulice je, proto se pokusíme využít letního období, kdy jsou lidé přeci jen více na dovolených, než během zbytku roku," na závěr řekl Struček.