Koncert trval přes sto minut a za tu dobu se před posluchači vystřídalo téměř šedesát žáků v devětatřiceti vystoupeních.
Koncert zahájily Flétničky ze Stříbra, aby pak vystoupili žáci na klavír (sólově i čtyřručně), klávesy, kytaru, flétny, klarinet a trubku. Představilo se Klarinetové trio a nově VAJANTHE trio (žáci V.Brabec – trubka, J.Kovanda – saxofon a T.Zítek – tuba). Zazpívali žáci pěveckého oddělení (sólově, v duu i v triu).

"Na závěr jsme si všichni za doprovodu VAJANTHE tria si na zazpívali koledu Narodil se Kristus Pán. Potěšilo nás, že se zúčastnili také senátor Miroslav Nenutil a ředitel Gymnázia ve Stříbře Milan Deredimos. Čas koncertu se kryl s jednáním zastupitelstva města Stříbra, ale termín se připravoval již koncem září a z technických důvodů nešel přeložit," vysvětlil ředitel ZUŠ Stříbro František Kratochvíl, který dodal, že pro žáky i učitele je největší odměnou bohatý potlesk a děkovná slova ze všech stran.

Na svou dceru se přišla podívat také Veronika Čečková. "Chodím každý rok, co naše Zuzka navštěvuje lidušku. A každý rok vidím mnohá zlepšení.. Zuzka hraje na klávesy a také zpívá a obojí ji opravdu moc baví. Koncert byl jedinečný a dokonce i my, rodiče, jsme si na něm zazpívali závěrečnou vánoční koledu," chválila Čečková.

Martina Sihelská