VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V Belgii nechci chybět, říká barmanka

STŘÍBRO - Dvaadvacetiletá Barbora Hebrová ze Stříbra se připravuje na jeden ze svých největších životních zážitků

13.8.2008
SDÍLEJ:

Pro dvaadvacetiletou Barboru Hebrovou (na snímku) je nejlepším tréninkem pro blížící se finále její práce.Foto: DENÍK/Miloš Němec

Příští týden se totiž barmanka z tamní restaurace Sherwood zúčastní finále šestého ročníku Mistrovství České a Slovenské republiky v točení a servírování prémiového ležáku Stella Artois. Z Plzeňského kraje se do pražského finále probojovala jako jediná.
Barbora se konkurence dalších sedmadvaceti účastníků nebojí. „Strašně nerada prohrávám, moc bych chtěla vyhrát,“ usmívá se barmanka. Jedním dechem ale dodává, že už samotná účast ve finále je pro ni obrovským úspěchem.

Porota bude posuzovat celkem devět kroků. Například dodržování výšky pěny, její správné seříznutí, správný sklon sklenice při čepování, polohu čepovacího kohoutu (nesmí se dotýkat sklenice ani pěny) a také rychlost a kvalitu provedení celého rituálu.
„Rozhodně se na mistrovství připravuji. Snažím se každé pivo točit a servírovat přesně tak, jak to má být. To je pro mne ten nejlepší trénink,“ podotkla Barbora Hebrová.

Uspět chce v Praze i přesto, že oproti dalším soutěžícím bude znevýhodněná. „Ti se totiž mají možnost připravovat s originální pípou. Sice jsem s ní už také točila, ale ty zkušenosti mi budou chybět,“ nastínila.

Jak se Barbora do finále kvalifikovala? „Na základě rozhodnutí anonymní komise, která navštívila náš podnik. Sledovala mne při práci a pak jsem se dozvěděla, že jsem postoupila. Byl to úžasný pocit,“ svěřila se barmanka.

Nejlepší barmani a číšníci se v Praze utkají o postup do celosvětového finále, které se v říjnu uskuteční v belgickém Leuvenu. „Určitě bych tam nechtěla chybět,“ přeje si Barbora. „Byl by to nejen můj životní úspěch, ale také obrovská reklama pro náš rodinný podnik,“ dodala.
Stejný názor mají i její rodiče. „Rozhodně budeme Barboře držet palce,“ shodují se Vítězslav a Miluše Hebrovi.

Letošní ročník mistrovství je poprvé obohacen i prezentaci gurmánských lahůdek, připravených na míru k jednotlivým pivním speciálům po taktovkou šéfkuchaře karlovarského Grandhotelu Pupp Jana Pípala.

Autor: Miloš Němec

13.8.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Hokejová extraliga: Mountfield HK - HC Škoda Plzeň.
21

Před pauzou přišla studená sprcha

Curling muži.

Olympijský sen českého curlingu se rozplynul

První Zámecký adventní jarmark v Tachově měl úspěch

Tachov – Sobotní dopoledne na nádvoří tachovského zámku bylo rozhodně živější než bývá zvykem. Již od ranních hodin se zde totiž konal zcela první Zámecký adventní jarmark.

K dětskému sboru se přidal i Josef Vágner

Bor – Páteční večer v borském kině výjimečně nepatřil hvězdám stříbrného plátna. Desítky návštěvníků místo filmu zavítaly na vánoční koncert Dětského pěveckého sboru Základní školy Bor.

V premiéře skončili domácí na druhé příčce

Tachov – V tachovské sportovní hale si poprvé mladší žáci týmu Florbal Tachov zahráli velký florbal systémem 5+1. Zároveň se stali hostiteli turnaje pěti týmů, ve kterém skončili na druhém místě.

Čeští curleři si zahrají nedělní play-off o postup na olympiádu

Plzeň - Česká mužská reprezentace v curlingu zvládla první krok k postupu na olympijské hry v Pchjongčchangu.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT