„Tato budova má sloužit i jako zázemí pro naše zaměstnance. Také bylo špatné, že veškeré stroje zůstávaly za každého počasí venku a trpěly. Od této budovy si tedy také slibujeme, že se zvýší životnost naší techniky," řekl Deníku starosta Černošína Jan Grigar.

V areálu, kde je nová budova postavena, je také nově zrekonstruovaná dílna pro zaměstnance, kteří zde mají také své zázemí.

„Je skvělé, že dílna je v bezprostřední blízkosti garáží, kde stojí naše pracovní stroje. Nemusí se s nimi tak složitě přejíždět na vzdálená místa," řekl jeden ze zaměstnanců Pavel Mulač. „Dílnu jsme si udělali my zaměstnanci svépomocí. Podařilo se nám natáhnout nově zdi a vymalovat," uvedl. „Vymalovaná byla dílna naposledy před osmnácti lety," vzpomíná zaměstnanec.

Budova pro techniku vznikla ze staré stodoly. „Ta byla v havarijním stavu. Zatékalo do ní skrz střechu. Jsem rád, že se využila zrovna pro takovou věc, protože to bylo opravdu třeba," říká starosta. Bývalá stodola má nyní novou omítku, střechu a také nová vrata. V interiéru na podlaze je použit hlazený beton. „Na stavbě se nám podařilo ušetřit mnoho peněz. Hlavně kvůli tomu, že jsme zvolili určité alternativy. Například místo běžné betonové střešní krytiny, jsme použili plechovou. Na tom se podařilo ušetřit bezmála dvě stě tisíc korun," uvedl odborný referent Stanislav Hladík.

Zastupitelé si prvně mysleli, že je budova dostatečně velká, dokud tam nezaparkovali všechna svá vozidla

„Říkali jsme si, že to je hrozně prostoru, ale když sem dáte veškeré traktory s příslušenstvím a k tomu třeba Avii, tak to vyjde jen taktak. Možná se nám sem jeden traktor ani nevejde. Ale uvidím, snad to sem nějakým způsobem nacpeme," uvádí Hladík.

Uzavřená budova byla prý podle zaměstnanců nutná.

„Opravdu bylo na čase, protože v zimě jsme měli pěknou práci nabrat štěrk na posyp, tím jak byl zmrzlý, což nám znesnadňovalo práci a i se nám stalo, že jsme nemohli vyjet silnice obsloužit," říká jeden ze zaměstnanců Mulač.

Lukáš Hilpert