Pořadatelem akce je soutěžní tým Titio Racing. „Na pořádání akce spolupracujeme mimo jiné s ÚAMK a pořadem Autosalon, jehož další část se bude v průběhu testovaní v obci Kočov natáčet," sdělil Deníku za organizátory Daniel Vičan.

„Na účastníky čeká fantastická testovací rychlostní zkouška, jež je koncipovaná jako uzavřený okruh o délce 6,2 kilometru. Nalezneme zde kombinaci rychlých úseků po široké silnici, uskákaný asfalt, ale i technický průjezd obcí. Diváci a příznivci automobilového sportu si rozhodně přijdou na své," uvedl Vičan.

Na místě bude ÚAMK zajišťovat možnost svezení se se svým vozem na kluzné ploše a simulovat tak smyk. Dále bude k dispozici i trenažér simulující převrácení vozidla při dopravní nehodě. „Pro opravdové fandy rallye bude ještě jedna speciální možnost svézt se na ostré trati přímo v kokpitu jednoho ze závodních speciálů. Budete na místě spolujezdce a budete řidiči číst rozpis zatáček," uvedl dále organizátor.

Trasa soutěže bude vedena po veřejných komunikacích, které budou z bezpečnostních důvodů uzavřeny pro běžný provoz. V sobotu 25. srpna od 8.30 do 16 hodin (s přerušením od 12 do 12.30 hodin) to bude slepé rameno bývalé silnice číslo 21 od Janova až do středu obce Kočov, dále silnice Kočov – Klíčov a účelová komunikace z osady Klíčov až ke křižovatce silnic Oldřichov – Kumpolec (k letišti Tachov). Obchvat Kočova i křižovatka vedoucí z obce na tento obchvat (nová silnice číslo 21) jsou plně otevřeny. Uzavírky nemají vliv na případný nutný zásah záchranné služby či složek IZS.

„Provoz Letiště Tachov není omezen, pořadatelská služba k němu umožní příjezd. Doporučujeme příjezd ve směru od Tachova nebo od Kumpolce," doplnil Vičan.