Do rekonstrukce jsou zahrnuty lampy v ulicích Oldřichovská a Palackého. Dále město bude budovat nové veřejné osvětlení v ulici Sládkova. Tam totiž žádné osvětlení není a obyvatelům někdy nezbývá, než nosit s sebou třeba kapesní svítilnu.

„V ulici Sládkova žádné osvětlení není. Je tam i stará příjezdová cesta, která je tam od dob, kdy se bytovky stavěly. Nyní máme rozpočet na to, veřejné osvětlení obyvatelům této ulice udělat," řekl starosta města Ladislav Macák.

V dalších dvou zmíněných ulicích je osvětlení velice staré, něco už zažilo a potřebuje nutnou rekonstrukci.

„Léta jsem chodila Oldřichovskou ulicí do práce a na odpolední směnu jsme museli jít s kolegy několikrát potmě. Ty lampy jsou pěkně staré a zničené. Opravu by si určitě zasloužily. V dnešní době je to risk jít někudy potmě. Navíc nemůžete jít celou cestu po chodníku, ten je tam jen z části. Proto je opravdu risk jít potmě, když zrovna lampy nesvítily," říká Jana Smržová z Tachova.

Toto tvrzení potvrzuje i starosta města: „Oldřichovská ulice je opravdu ve špatném stavu. Jsou na tom jak sloupky, tak kabely. Dokonce místy sloupy nesvítí nebo úplně chybí. Postupem času byly zničeny nebo jinak poškozeny."

Celkovou rekonstrukci a novou výstavbu veřejného osvětlení bude financovat město Tachov z vlastního rozpočtu. Práce by měly být zahájeny už na podzim letošního roku. „Osvětlení chceme mít hotové ještě před zimou," ukončil Macák.