„Stav se postupně horší. Než ale o věci budeme hovořit v zastupitelstvu, chceme jednat s provozovateli především zábavních podniků," uvedl starosta města Ladislav Macák. „Jedná se hlavně o prostor náměstí a blízkého okolí. Provozovatelé by si měli například ohlídat, aby návštěvníci nevynášeli na ulici sklo, které venku potom rozbijí. Ať si to ráno sami uklidí. Provozovatelé těchto podniků vydělávají, ale víc je nezajímá," pokračoval Macák.

O tom, zda vyhláška nakonec bude, nebo ne, rozhodne výsledek jednání mezi městem a majiteli těchto podniků. Těch je na náměstí a přilehlém okolí hned několik. „Buď se domluvíme a nebudeme nic omezovat, nebo se nedomluvíme. Pak k tomu přistoupíme. A vím, že takovéhle opatření chtějí zavést i jiná města na Tachovsku," doplnil starosta s tím, že zatím ještě není rozhodnuto o konkrétních zavíracích hodinách.

Zkušenosti s regulací provozní doby už mají například v Plané. „My jsme tento problém řešili přibližně před půl rokem. Město přijalo vyhlášku, ve které upravovalo zavírací hodiny a umístění hracích automatů," řekla Deníku tamní starostka Martina Němečková. „V současné době se tedy nechystáme k tomuto problému vracet, nemáme k tomu momentálně žádný podnět," pokračovala starostka.

Zda to městu pomohlo, je podle Němečkové těžko říci. „Myslím, že nepořádku nějak zásadně neubylo. Je ale méně stížností z řad obyvatel, a to je pro nás podstatné," dodala starostka Plané Martina Němečková.