Jen na Tachovsku zasahovali u několika případů, přičemž u nehody u Vysočan je napadl agresivní cizinec. Poté, co výjezdová skupina čelila výhrůžkám zabití ve Štěnovicích na Plzeňsku, to byl o svátcích už druhý případ, tentokrát na Tachovsku. „Nedaleko Vysočan u Boru opětovně opilý cizinec slovně i fyzicky útočil na všechny zasahující složky IZS. Neodpustil si ani pár plivanců,“ okomentovali záchranáři s tím, že: „Letošní Štědrý den a noc na 1. svátek vánoční byl bez nadsázky cokoli, jen ne svátek klidu a pohody.“ 

Více o nedělních událostech řekla policejní mluvčí: "Nehoda byla nahlášena několik minut před desátou hodinou večerní. Již při příjezdu policistů jevil řidič havarovaného vozidla evidentní známky toho, že je v podnapilém stavu. Na zasahující záchranné složky byl navíc vulgární a agresivní. Vzhledem k jeho stavu byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici. Ta byla ovšem plná, proto strávil noc v policejní cele. Okolnostmi nehody a jednáním muže se budou policisté nadále zabývat." 

Horníci ze Stříbra uspořádali charitativní koncert.
FOTOGALERIE: Dolníci udělali Vánoce pro vozíčkářku

Další trestuhodný případ se odehrál u Dolního Kramolína. Volající informoval na lince tísňového volání, že došlo k vážné dopravní nehodě. „V půl jedné v noci na 25. prosince na linku 112 oznámil dopravní nehodu mezi Dolním Kramolínem a Pístovem, kde došlo ke střetu kamionu a dvou osobních vozidel. Na místo okamžitě vyrazily všechny složky Integrovaného záchranného systému,“ řekla Deníku policejní mluvčí Hana Kroftová. 

Mělo prý dojít k čelnímu střetu a na místě měl být i člověk v bezvědomí a další tři zraněné osoby. Na místo okamžitě vyrazily výjezdové skupiny záchranářů a také vzlétl vrtulník letecké záchranné služby Líně. „Po hodinovém pátrání po nehodě, do kterého se zapojily všechny složky IZS byla akce ukončena jako marný výjezd. Pak vyšlo najevo, že podobná událost byla na stejném místě hlášena i před rokem a také se jednalo o trestuhodný vtip,“ dodali záchranáři ze Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje.

Tento nechutný vtip tedy zaměstnal policii, záchranku a hasiče dvou krajů. „Kromě zdravotníků a policie k vážné nehodě vyjeli i hasiči ze dvou krajů - z Plzeňského jednotky HZS Tachov a SDH Planá a z Karlovarského jednotka HZS Mariánské Lázně. Všichni se zhruba hodinu snažili dopravní nehodu najít, projeli všechny možné trasy v okolí a operační střediska se snažila navázat kontakt s oznamovatelem. Ten již ale telefon nezvedal,“ uvedla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. Oznamovateli hrozí trest za zneužití složek Integrovaného záchranného systému.

Ilustrační foto.
Hasiči nejčastěji otevírali byty. Záchranáři se potýkali s agresivními opilci