„Letošní ročník byl podruhé na dvoře rodinného Penzionu Staré Sedlo," uvedl pořadatel Karel Niebauer. Jako každý rok tak ve Starém Sedle ožily postavičky z Betléma. U jesliček s Ježíškem, Josefem a Marií návštěvníky přivítaly ovečky, kozy a oslíci, u ohně se hřáli pastýři.

Množství živých zvířátek jako součást betlému je každý rok atrakcí především pro děti. „Je to moc krásné. Moc se nám to tu libí. Hlavně se nám líbí oslíček," shodli se sourozenci Janička a Davídek. Doplnila je Michaela Brůhová z Chodové Plané. „Jsme tu s manželem podruhé, je to krásné. Posledně jsme tady byli před třemi roky. A bylo minus dvacet," zavzpomínala.

Tentokrát bylo pár stupňů nad nulou. I přesto přišel k duhu svařák, horká medovina nebo čaj. Kromě klasického občerstvení byl připraven i minijarmark.

Atmosféru posledního adventního víkendu navodilo zpívání koled. O to se postaral fragment Chrámového sboru Stráž. Slovem akci doprovodili starostka Jana Svobodová a borský vikář Vladimír Born.

Kdo chtěl, mohl se vypravit do zdejšího kostela na prohlídku. Leckteří také využili nabídky penzionu a zůstali při poslechu kapely BB live.