Společnost Kladrubské lesy s.r.o. stejně jako v uplynulých letech nabízela k prodeji smrčky, lesní a černé borovičky. Své stálé zákazníky nezklamala ani Klášterní restaurace, která připravila tradiční zabijačkové hody.

Prověřit své žaludky a žlučníky neváhali milovníci jelítek, jitrnic, tlačenky, škvarků a dalších vepřových pochutin, mnozí si i přivstali z obavy, aby se na ně dostalo. Nicméně majitel Milan Tolar byl dobře připraven, dostalo se skutečně na každého. Mastné má plavat, a tak se mnozí mlsouni zastavili také u stánku s teplou medovinou.

Velký zájem o své výrobky zaznamenali tradičně žáci ZUŠ, jejichž dekorace mizely z pultu raketovou rychlostí. Podobně na tom byli i malí včelaříci, kteří se na trhy pečlivě připravovali a zákazníkům nabídli voskové svíčky, voskové vánoční ozdoby, med a sáčky se zdobenými perníčky.  V prodejní nabídce stánkařů nechybělo nezbytné jmelí. K dobré zábavě umocněné dodatečným pozdravem od sv. Martina v podobě drobného sněhového poprašku hrála a zpívala po celé dopoledne kapela Proměny band Plzeň. 

Včelaři nachystali nadílku.
Kladrubští včelaři nachystali mateřinkám voňavou nadílku

Kladruby jsou plné milovníků Vánoc a do Štědrého dne mají připraveno ještě mnoho svátečních akcí. Mimo jiné  již třetím rokem dodržují svojí novodobou tradici, kdy pracovníci technických služeb města rozmístili po městečku několik smrčků, které si občané mohou sami ozdobit. Kdo zapomněl na první rorátní zpívání, nemusí smutnit, již příští sobotu v kostele sv. Jakuba na náměstí od 7.30 hodin bude další a stejně tak i v sobotu 17. prosince. V muzeu stále probíhá Vánoční těšení, Kladrubští se přidají k zpívání koled s Českým rozhlasem Plzeň, zdejší hudební pobočka ZUŠ Stříbro má připraveno několik vystoupení a chystá se spousta dalších akcí. Podrobnější informace jsou k nalezení na webu města.