"Jsou to šikovné holky, bylo to moc pěkné. Moc jim děkujeme. Všimla jsem si, že někteří přihlížející se nechali strhnout a kroutili se alespoň do rytmu hudby," chválila výkon jedna z organizátorek Kateřina Šlehoberová.

Chvíli poté, co utichla doprovodná hudba mladých tanečnic, začalo se ozývat ze strážského parku u drůbežáku mnohohlasné "hej hou". Park se během chvíle naplnil malými trpaslíky s krásnými čepičkami, jimiž je obdarovala Sněhurka, která na ně čekala na palouku. Než se však trpaslíci vypravili na dalekou lesní cestu, dostali od Sněhurky úkoly, které bylo třeba splnit. Po vodě jí uplavalo jablko a tak bylo třeba ho chytit. Na dalším stanovišti ho třeba dostat ven ze složitého labyrintu, jinde s ním prokličkovat slalom. Ukázalo se, že Šmudla není jen jméno jednoho z trpaslíků, ale šmudlové jsou mnozí návštěvníci lesa a tak bylo třeba nalezené odpadky posbírat a roztřídit do správných kontejnerů. Trpaslíků bylo v sobotu v parku mnoho, ale ti nejznámější pohádkoví vše sledovali jen z obrázku. A protože Sněhurka ten den měla "velkou zapomnětlivou", bylo třeba jim přidělit správná jména a poznat je podle stínů, aby ve svých pomocnících lépe vyznala.

Děti získaly nové exotické hudební nástroje.
V Bezdružicích podpořili Amálku

Odměnou za dobře odvedenou práci malým i velkým bylo vystoupení chlupatého fešáka pejska Ronna. Ten totiž předvedl se svojí trenérkou Nikolou Demeterovou hned dvě vystoupení plná přeskoků, úkroků, kličkování a dalších cviků, které umí jen druhý vicemistr z mistrovství ČR border kolií v agility. Pohladit si jeho blýskavý kožíšek a pomazlit se s ním neodolaly nejen děti, ale ani jejich dospělý doprovod.

A protože na oslavě Dni dětí je povoleno leccos, využila většina dětí možnosti nechat se potetovat henou a nechat si na obličej namalovat vytoužené obrázky dle výběru.

"Jsem ráda, že se akce povedla, tolik smějících se a spokojených dětí vidět pohromadě, to je prostě radost. A o to více se těšíme na příměstský tábor, který náš spolek Stonožky připravil na červenec a na který je už nyní přihlášeno 40 dětí," zhodnotila činnost party nadšenců Kateřina Šlehoberová závěrem.

Děti si v rámci festivalu Vlaštov+ffky rozšiřují obzory v enviromentálních tématech.
Školka se zapojila do projektu Vlaštov+ffky