Bohuslav Červený ani Miroslav Nenutil na post starosty ani do zastupitelstva nekandidují, Nenutil kandiduje ve volbách do Senátu za společný volební okrsek Chebska a Tachovska.

„Kandidátní listiny ve Stříbře odevzdalo sedm stran a hnutí, je to KSČM, ČSSD, ODS, Nezávislí, ANO 2011, Česká pirátská strana a STAN," informovala vedoucí správního odboru Městského úřadu Stříbro Regina Křížová.

Ne všechny skupiny mají jasno o tom, kdo za ně bude kandidovat na starostu. „Lidé na prvních místech naší kandidátky jsou připraveni ucházet se o funkci ve vedení města," řekl Deníku lídr kandidátky Nezávislých a současný místostarosta Karel Lukeš. „Je ale předčasné o tom zatím hovořit," dodal.
Za sociální demokraty by se mohli o post starosty ucházet Vladimír Souček a Miroslav Votava, kteří jsou na prvních místech kandidátky. „Jsme ale ochotni podpořit každého, kdo to se Stříbrem myslí skutečně vážně," uvedl za ČSSD Miroslav Nenutil.

Za ODS bude na funkci prvního muže města kandidovat Karel Neuberger, lídr kandidátky. „Je to samozřejmě na voličích. Pokud nám dají důvěru a dostatečný počet hlasů, budu na starostu kandidovat," vyjádřil se.

Lídrem za hnutí ANO 2011 je Martin Záhoř. Strana zatím nemá jasno, zda se bude o post starosty ucházet. „Případné místo starosty jsme neřešili. Ohledně našeho postupu po volbách jsme sice už jednali, ale zatím nemůžeme zveřejňovat podrobnosti," řekl Deníku předseda stříbrské organizace ANO 2011 Vladislav Moravec.

Současný zastupitel Blahoslav Kupec je v čele kandidátky KSČM ve Stříbře. „Pro nás bude velký úspěch, když získáme tři místa v zastupitelstvu, reálnější jsou ale dvě místa," předpokládá lídr kandidátky.

„A pokud se nám podaří dostat se do rady města, můžeme to považovat za obrovský úspěch," dodal s tím, že komunisté ve Stříbře podpoří každý rozumný návrh, který bude prospěšný městu.

Ve Stříbře se o přízeň voličů uchází ještě Česká pirátská strana, na jejíž kandidátní listině je jako lídr napsaný Jaroslav Hais.
Sedmým subjektem, který jde do komunálních voleb ve Stříbře jsou Starostové a nezávislí (tedy STAN), kde je v čele kandidátky Rudolf Svoboda.