„Měli jsme to v plánu už v roce 2008. Práce byly ukončeny na podzim loňského roku a ode dneška jsem můžou chodit noví sportovci," sdělil Deníku starosta obce Karel Fišpera a dodal: „Dají se zde hrát vlastně všechny míčové hry jako je například basket, tenis, sálová kopaná, zkrátka všechno. Toto hřiště může využívat Tělovýchovná jednota, základní škola nebo veřejnost."

Na místě, kde je nyní nové a moderně vybavené hřiště bývalo ledové kluziště.

Tuto výstavbu trvalo vybudovat dva měsíce, má parametry 22,5×45 metrů. Stavba hřiště byla financována za účasti Plzeňského kraje a zbytek financovala obec.

V tomto roce bude Stráž v úpravách pokračovat. Zrekonstruuje tribuny a osvětlení, které jsou staršího typu.

Od 1. dubna bude mít hřiště svého správce, kterým bude Eva Lapská. „Máme tu pro veřejnost k zapůjčení míče nebo brány. Každý s sebou musí mít čisté přezůvky. Budeme tu mít knihu návštěv a navrhneme časový plán nebo rozvrh hodin, aby se nám sem všichni vešli," vysvětlila Lapská.

Provoz hřiště je bezplatný, takže je třeba se domluvit se správcovou a jediné, co k návštěvě potřebujete jsou čisté přezůvky.

Na hřišti jsou vítáni všichni sportovci, všech věkových kategoriích.

Stuhu slavnostně přestříhli a uvedli do provozu starosta Karel Fišpera a radní Plzeňského kraje Zdeněk Honz, který víceúčelovému hřišti a Stráži obecně, popřál pěkné sportování a velkou účast.

Gabriela Jägerová