Parket byl v pátek večer plný, mezi tanečníky byl set barevných pastelek, láhví alkoholu od plzeňského dodavatele, božských bytostí, pohádkových bytostí, nechyběl ani tým krásných fotbalistek. Bylo zajímavé sledovat dámskou volenku, kdy dobří pozorovatelé pak mohli odhadnout, která maska je ženského pohlaví, což se ovšem dalo vypozorovat i u dámských záchodků.

Řada masek pak dostala i ocenění, mezi nimi byly i barevné pastelky. „Jsme tu celá rodina, sehnali jsme si různé látky z druhé ruky a kostýmy si ušili. Původně jsme měli v plánu jít všichni za zubní pasty, ale nakonec jsme se rozhodli pro pastelky, i výroba byla jednodušší. Špička je vyrobena ze čtvrtek a polepená látkou. Pohyb v kostýmu je trochu náročnější, ruce máme u těla, a tak tancujeme jako roboti. No, a cesta na záchod je také dost složitá," smály se dvě pastelky v podání Barbory a Kateřiny Hošťálkových.

Ples přitáhl také návštěvnice z Mariánských Lázní Bohuslavu Mayovou a Annu Kozicovou. „Já jsem původem ze Stříbra, takže sem pravidelně jezdím za rodiči. Co se týče tohoto plesu, na ten jezdím pravidelně, dnes sice jsem bez masky, ale jinak si je připravuji a na příští rok určitě nějakou masku mít budu. Hlavně mám radost, že jsem viděla Vláďu Hrona, toho mám moc ráda, je úžasný. No a milá výhra v podobě soudku piva také potěšila," uvedla Mayová.

Martina Sihelská