Večer pak zněly písně v podání skupiny Roháči z Lokte. Černošínští se takto na závěr školního roku scházejí už od začátku devadesátých let minulého století. „Už tenkrát zde například zpívali žáci místní školy, zahráli divadelníci souboru Divoch ze Stříbra. Pak vždy následovalo posezení s kytarou u ohně," přiblížil za pořadatele Pavel Filipčík. V té podobě se akce udržela nějakých deset let. Následovala několikaletá pauza a akce si opět získala své místo.

"Kulturní komise ji chtěla obnovit a od té doby dalších asi deset let se tu takto scházíme," dále řekl Filipčík. Svatojánský večer tak každoročně přiláká na Volfštejn několik desítek lidí. Pravidlem je, že akce se koná poslední pátek školního roku. „Pro děti je to rozloučení se školou, proto první část je věnována těm nejmenším. Pak následuje třeba divadelní představení pro dospělé. Například předloni jsme tu měli Noc na Karlštejně v podání souboru Divoch. Vystupovaly zde různé kapely. Roháči nám hráli dvakrát na vánočním koncertu v Černošíně, tak jsme je pozvali i na Volfštejn," popsal.

Do prostoru mezi věží a zbytky zdí zříceniny Volfštejn v pátek zavítalo na padesát diváků, kteří si večer vyslechli hity dnes již legendární trampské skupiny Roháči z Lokte. Pořadatelé pro skupinu připravili elektrocentrálu kvůli ozvučení a pro diváky několik řad lavic k sezení a také občerstvení.