Letošní talentová pěvecká soutěž Česko Slovensko hledá Superstar se chýlí ke konci a diváci už znají řadu jmen skvělých zpěváků a zpěvaček.
Mezi nimi se v poslední dvacítce blýsklo i jméno borského zpěváka Jana Tejkala. Ten už ze soutěže vypadl, přesto jej postup do první dvacítky vystřelil mezi známé tváře.

Jednadvacetiletý zpěvák je svobodný a mezi jeho největší zájmy patří hlavně hudba, sport, ale také večírky a filmy. Navíc jej můžete znát z divadelních prken plzeňského divadla J. K. Tyla, kde často alternuje v muzikálech a zpívá v opeře. Zajímavostí je také to, že momentálně úspěšná píseň jeho skupiny Fixed Light je Letuška z Palerma. Jan Tejkal je navíc výborným bubeníkem, hraje i na kytaru a na klavír.

Proč jste se přihlásil do této soutěže?
Už od mala jsem měl sen, že bych jednou chtěl být slavným muzikantem. Dlouho jsem přemýšlel, jestli má ta cesta být přes Superstar, ale kamarádi mě přemluvili.

Jak jste se cítil po každém postupu výše?
Vždy, když jsem postoupil, spadl ze mě obrovský balvan a měl jsem v sobě neuvěřitelný pocit štěstí a obrovskou radost.

Byl jste zklamán po vyřazení, ačkoliv jste dosáhl velmi vysokého umístění?
Zklamání jsem pociťoval. Více mě však mrzela letošní pravidla soutěže, kdy semifinále najednou opustí 12 lidí. Pak jsem si ale uvědomil, že z těch několika tisíc přihlášených se umístit v poslední dvacítce, je obrovský úspěch.

Kdo vás nejvíce podporoval?
Asi maminka se sestrou a nejlepší kamarádi. Během působení v Superstar jsem ale získal řadu fanoušků, kteří mě podporovali hodně. Našli se však i tací, kteří mi úspěch vyloženě nepřáli.

Pouštěli vás v pohodě ze školy, z práce na natáčení?
Vzhledem k tomu, že hodně natáčení proběhlo o letních prázdninách, tak s tím zas takový problém nebyl. V září už se to samozřejmě muselo řešit, ale nějaký větší problém nebyl.

Co pro vás bylo nejtěžší?
Nejtěžší asi bylo se vypořádat s náročným natáčením spojeným s nedostatkem spánku.

Máte přítelkyni?
Přítelkyni momentálně nemám.

Jaké máte plány do budoucna?
Chci se dál věnovat hudbě. Psát si pořád nové písničky, koncertovat a sehnat kvalitního producenta, který mě dokáže ocenit a dostat na vrchol. Dále bych se rád věnoval divadlu a muzikálu.

Co rád čtete, jíte, sledujete v televizi, nebo jaká je vaše nej vysněná dovolená?
Nějaký vášnivý čtenář jsem nikdy nebyl, ale nedokázal jsem se odpoutat od knížek o Harrym Potterovi, což jsou mimochodem i mé oblíbené filmy. Rád sleduju komedie nebo hudební filmy, například Camp rock, Rock of ages, Bídníci… Miluji asijskou kuchyni nebo těstoviny. Miluji léto a moře, takže na hory a lyže mě moc neužije.

Zájemci, kteří by se s Janem Tejkalem rádi setkali na vlastní oči, si mohou přijít třeba pro autogram či fotografii 12. prosince do stříbrské Besedy, kde bude mladý zpěvák z Boru vystupovat. Dalším místem, kde jej můžete potkat, bude stříbrský DC klub v měsíci květnu, kdy se zde bude konat charitativní koncert.

Martina Sihelská