Přepravce zatím nabídne linky na londýnský Stansted, do Pisy, Alicante, Malagy, Porta a Cagliari. Společnost navíc zahájila prodej 100 tisíc letenek za 12 euro, tedy za zhruba 300 korun. Lety si už můžete rezervovat na webových stránkách aerolinek.

„Pár lidí z Tachovska to jistě využije, ale nebude to žádný boom. Myslím, že lidé Norimberk využijí hlavně na cestu za prací do Velké Británie nebo když poletí za dětmi. Bude jich ale pár. Zajímavější by to bylo, kdyby Ryanair létal na Krétu nebo do Turecka," zmínil Zdeněk Černý, majitel tachovské cestovní agentury.

Nyní tedy záleží na tom, jaké ceny Ryanair nabídne po ukončení úvodní akce se sto tisíci letenek. Nejčastěji se však jeho zpáteční letenky pohybují (1 dospělý) v rozpětí od 35 do 100 eur (890 – 2550Kč). „Garantujeme, že na cenách letenek se neprojeví palivové příplatky," slíbil Michael Cawley, náměstek generálního ředitele společnosti Ryanair.

Další nízkonákladové aerolinky nabízí Praha. Například Wizz vás převeze na další londýnské letiště Luton, do Barcelony, Neapole, Říma, Milána, Bari, Benátek nebo Eindhovenu. EasyJet pak do Amsterodamu, Bristolu, Edinburku, Londýna (jakékoliv letiště), Paříže (Ch. de Gaulle), Lyonu nebo Milána (Malpensa). Český přepravce SmartWings pak nabízí škálu spojů mimo Evropu. Například Dubai, Miami nebo Tel Aviv. V Evropě nejčastěji létá do Paříže, Larnaky, Barcelony nebo na řecké a Kanárské ostrovy.

Pokud si však vyberete lety s Ryanair, počítejte s tím, že se možná dočkáte spojů, při kterých budete muset stát. „Kdyby někdy, chraňbůh, došlo k letecké katastrofě, bezpečnostní pás vás nezachrání," řekl britským novinářům šéf aerolinek Michael O´Leary. Evropská nařízení pro bezpečnost však lety vestoje zakazují.

Ryanair byl nedávno kritizován i za to, že nutil piloty létat s minimem paliva. Předpisy však přikazují, aby letoun měl na palubě takové zásoby paliva, aby se byl schopen vypořádat se i s mimořádnými situacemi. To je například odklon na jiné letiště. O´Leary chtěl zrušit i funkci druhého pilota.