Náš region je jedním ze dvou okresů republiky, kde chybí nemocnice s akutními lůžky. „Zastupitelé už schválili 4,5 milionu korun, abychom to letos postavili. Půjde o nízkopodlažní objekt se zakrytým výjezdovým stáním," uvedl starosta Boru Petr Myslivec. Město ho pak poskytne Zdravotnické záchranné službě Plzeňského kraje, která zajistí každodenní rychlou pomoc po celých 24 hodin. Bude mít akční rádius zhruba 25 kilometrů. Další výjezdová místa na Tachovsku jsou Tachov, Stříbro, Planá a Konstantinovy Lázně.

Bude tam řidič a zdravotní sestra. Náklady provozu by měl plně hradit Plzeňský kraj. „My jim objekt vybudujeme a zařídíme a oni by to od ledna provozovali," podotkl starosta.

Podle něj jde o iniciativu města. Bor chtěl mít původně záchrannou službu v plánované stavbě domu s pečovatelskou službou. Město ale muselo upravit projekt, a tak už prostory pro ní nebyly vyhovující. „Rozhodli jsme se postavit samostatný objekt v areálu polikliniky, vlastně z druhé strany hasičárny," dodal Myslivec.