Zahájení výstavy s názvem U nás na západě se ujal senátor Miroslav Nenutil společně s ředitelem Základní umělecké školy Stříbro Františkem Kratochvílem, kteří přivítali nejen hosty, ale i žáky – autory prací, rodiče, učitele a další návštěvníky. „Celkem se nás do galerie vešlo sto třicet. Hosté ve svých vystoupeních nešetřili chválou nad úrovní výstavy, jejíž autorkou je učitelka ZUŠ Stříbro Veronika Šatrová,“ popsal Deníku František Kratochvíl.

„Úžasnou atmosféru, která na vernisáži panovala, dokreslili žáci hudebního oboru ZUŠ Stříbro, na klavír zahráli David Hliboký a Kristýna Parikrupová, na trubku Ondřej Tolar a vynikající mezzosopranistka Jana Hoffmannová. Klavírní spolupráce se zhostila učitelka Hana Bezděková. O krásné překvapení se postarala Natálie Bronecová a Ondřej Tolar, kteří na závěr nejen zazpívali píseň o buchtách, ale i buchty, z pekáče babičky, rozdávali,“ uvedl dále ředitel ZUŠ Stříbro. Předsálí jednacího sálu Senátu PČR tak nyní zdobí pět prací z rukou žáků ze ZUŠ Františkovy Lázně, čtyři práce žáků ze ZUŠ Planá, 25 prací žáků ZUŠ Stříbro, čtyři práce žáků ZUŠ Tachov a jedenáct prací žáků hostující Grundschule z Waidhausu.

Vernisáž výstavy se konala za účasti významných hostů. Pozvání přijala náměstkyně ministra kultury, velvyslanec Spolkové republiky Německo v České republice nebo bývalá ministryně práce a sociálních věcí. Nechyběl ale ani starosta města Stříbra, starostka Waidhausu, starosta Františkových Lázní a místostarosty Tachova.

Pořadatelem výstavy je již tradičně Základní umělecká škola Stříbro a záštitu nese senátor Miroslav Nenutil. „Výstava je v Senátu již posedmé a nápad na její uspořádání se zrodil v hlavě pana senátora Miroslava Nenutila,“ popsal Deníku ředitel Základní umělecké školy Stříbro František Kratochvíl a skromně doplnil, že podíl na realizování výstavy má i on sám.

Ilustrační foto
K zápisům do prvních tříd zamíří podobný počet dětí jako v minulém roce