O tři strážníky se řady městské policie rozrostly v minulých měsících v Tachově. „Je to teď jednodušší, když se mají pokrýt služby a někdo má třeba dovolenou nebo je nemocný. Určitě navýšení stavu strážníků pomohlo," řekl Deníku velitel Městské policie Tachov Miroslav Litomerický s tím, že všichni noví strážníci absolvovali nezbytný kurz.

Ten minulý měsíc dokončila také nová posila Městské policie ve Stříbře. „Měli jsme čtyři strážníky a loni jsme posílili sbor o jednu strážnici, která v březnu dokončila kurz a už může chodit do služeb," potvrdil starosta Stříbra Karel Lukeš. Ve Stříbře by ještě jednoho strážníka potřebovali. „Vyhlásili jsme výběrové řízení, ale nikdo se nepřihlásil. Hledáme proto posilu jinou cestou, zkusili jsme oslovit absolventy středních škol s bezpečnostním zaměřením," doplnil starosta.

K hlavním úkolům městských policistů ve Stříbře patří kontrola dodržování obecních vyhlášek, vyjíždí k případům vandalismu, spolupracují s městskými odbory. A v neposlední řadě sem patří prevence. Strážníci besedují ve školách o bezpečnosti děti, o rizicích, ale také o bezpečné cestě do školy.

Na bezpečnost dětí při cestě do školy i ze školy dohlížejí také dva strážníci Městské policie Planá. „Každé ráno i odpoledne se pohybují v okolí školy, aby dohlídli na bezpečnost dětí," uvedla starostka Plané Martina Němečková.

„Prioritně dohlížejí na dodržování městských vyhlášek, na dodržování tržního řádu, méně už k jejich práci patří řešení přestupků proti parkování, ale i tomu se věnují," dodala.

O posílení městské policie zatím v Plané neuvažují. „Návrh na rozšíření řad městské policie zatím nikdo nepodal. Aby mohla být městská policie v činnosti 24 hodin denně, na to zatím nemáme dostatečné kapacity," dodala starostka.