Zajímavostí byla i narychlo ručně vyřezávaná řehtačka od patnáctiletého Standy Kokrmenta z Kladrub, nebo pštrosí vejce, výstavu doplnily také práce dětí z tamní mateřinky. Závěrem se zájemci mohli účastnit i kurzu výroby kraslic a děrovaných vajec, který vedla Alena Mrázková z Rokycan.

Na výstavu přišlo na pět desítek lidí, většina z nich si pak odnášela domů vlastně vyrobené kraslice. "Je tu krásná výstava, moc se nám tu líbí. Je neuvěřitelné, jak jsou někteří lidé šikovní, co všechno dokáží sami vyrobit. Zkusím si také namalovat vajíčko, ale myslím, že na to nemám moc dobré vlohy. Nemyslím si, že se mi moc povede, to spíše naše devítiletá Terezka mi udělá krásné vajíčko, ta je na takové ruční práce moc šikovná, chodí i na kroužek keramiky a nosí domů nádherné věci," uvedla paní Tereza Šindelářová z Černošína.

Z Krásného Údolí přijela Lenka Kodimová, které je teprve pět let, ale malování voskem jí šlo krásně od ruky. "Mě to baví, udělám krásnou kraslici pro svého tatínka, on bude mít radost. Prohlédla jsem si i výstavu, byla tak pěkní zajíčkové na židli a úplně nejvíce se mi líbila vajíčka, která byla polepená barevnými korálky," uvedla malá slečna.

Návštěvníci mohou tuto výstavu vidět až do 13. dubna, a to každý den od 10 do 16 hodin.

Martina Sihelská