Územní sdružení Českého zahrádkářského svazu okresu Tachov mělo členskou konferenci, na které připomněli svoje úspěchy. Volební konference se koná jednou za pět let a volí se noví členové územní rady. Nově byl předsedou zvolen Jiří Havránek, který si vyměnil post s Marií Multušovou.

„Každým rokem se připravuje Reprezentační ples zahrádkářů, který bývá vždy v únoru. Pokračujeme s přípravou soutěže Mladý zahrádkář, té předchází školní kolo v základních školách a na prvním stupni gymnázia a následně v květnu se koná okresní kolo v Domu dětí a mládeže," představila činnost organizace předsedkyně Marie Multušová.

Další důležitou akcí, kterou Český zahrádkářský svaz organizuje, je příprava a uspořádání Celookresní výstavy ovoce, zeleniny, květeny, kaktusů a bonsají.
„Pravidelným hostem výstave je odborník a poradce Stanislav Peleška. Při výstavě se vyhlašovala i výtvarní soutěž pro základní, mateřské a speciální  školy, a to na téma Co mně zaujalo na výstavě," poznamenala.

Poslední akcí bývá slavnostní zasedání s představiteli města, poslancem Václavem Votavou a senátorem Miroslavem Nenutilem. Jsou zváni i zástupci města, Městského kulturního střediska, vedoucí odboru školství a Státního pozemkového fondu.