Budoucí prvňáčci pak mohli na vlastní oči vidět, co vše je od září čeká a na co se mohou těšit. „Milé bylo, že dorazili i mnozí současní žáci se svými rodiči, aby jim ukázali naše školní prostory. Většina rodičů přijde pouze na třídní schůzku, ale to na podobnou prohlídku školy prostě není čas, takže je opravdu fajn, že tuto možnost využili,“ řekla Deníku jedna z pedagožek Bohuslava Dusíková. „Vtipné bylo, že se svými ratolestmi dorazilo také několik rodičů, kteří sami dříve bývali žáky naší školy. Čímž došlo na vzpomínání, srovnávání s dobou minulou a hodně jsme se u toho všichni pobavili,“ dodala s úsměvem.

Všichni návštěvníci si mohli vyzkoušet nejrůznější pokusy, aktivity na dnes populárních interaktivních tabulích, připraveny byly křížovky, skládačky a školní družina připravila i cyklozávody v parku pod školou. „Ty bohužel kvůli počasí nevyšly přesně dle představ,“ konstatovala smutně Dusíková.

Kladrubskou základní školu v letošním školním roce začalo navštěvovat i několik ukrajinských dětí, které se i se svými ukrajinskými učitelkami ochotně zapojují do všech školních událostí. Díky jejich aktivitě byla v nově zrekonstruované cvičné kuchyňce připravena i ochutnávka ukrajinských jídel.

Jarní výlet na naučné stezce Světecký vrch.
Stezka v Tachově je jedním ze vzorových přeshraničních projektů