V lednu letošního roku se dokončovala nová obřadní síň na zámku v Boru, ve které už sice radní svatby oddávali, ale slavnostní otevření bylo právě v úterý. Představení předcházela každoroční akce s názvem Velikonoční machrovinky, kde se představily práce dětí ze základní, mateřské a základní umělecké školy. Návštěvníci měli možnost si některá díla a výzdobu zakoupit přímo v zámku – nebo si výrobu vyzkoušet v dílničkách. Současně se také soutěžilo o nejkrásnější perníkové vejce.

V plném proudu je nadále oprava velkého barokního sálu, která potrvá po celý rok a město ji financuje pomocí dotace s tím, že na začátku příštího roku musí být projekt dokončený.

Zámek se veřejnosti postupně otevírá od roku 2003, kdy se zpřístupnila vyhlídková věž a část jižního křídla. Od té doby se daří každý rok v postupné rekonstrukci pokročit. Postupně pokračovala obnova  hradní kaple, vzniklo informační a školící středisko v přízemí bývalého hradu. Velkým projektem byla také oprava zámeckých salónků, následně oprava zmíněné obřadní síně a schodiště. „Jelikož se přes barokní sál prochází s návštěvníky zámku, mohou vidět, jak to zde vypadá před rekonstrukcí. Na rok však bude sál zavřený. Příští rok na zahájení sezóny už bude sál rozšířený právě pro turistický a průvodcovský okruh," řekla deníku kastelánka zámku Bor Galina Marianna Kortanová.

Obřadní síň bude sloužit svatbám, vítání občánků, předávání maturitních vysvědčení a podobně. „Opravu financovalo město za spoluúčasti různých dotačních programů, jedním z nich byl Program záchrany architektonického dědictví. Úprava prostoru, který je nově obnoven, stála zhruba čtyři miliony korun," řekla místostarostka Boru Jana Šperková.