Konkrétně v Tachově začnou zápisy v úterý 26. srpna a potrvají až do čtvrtka 28. srpna. „Zápisy se budou konat pro všechny obory, které naše škola vyučuje, tedy pro hudební, taneční, literárně dramatický a výtvarný," upřesnil zástupce ředitelky Josef Kadlec.

Další termín zápisů je pak už v září, a to od 1. do 3. září. Zápisy se konají v budově školy v tachovském zámku vždy od 14 do 17 hodin.
Také v Základní umělecké škole v Boru, která spadá pod správu tachovské ZUŠ, se konají zápisy, a to 1. září od 9 do 15 hodin na hudební a výtvarný obor. Od 2. do 4. září od 12 do 16 hodin pak budou zápisy v budově ZUŠ v pavilonu mateřské školy pokračovat.

Pod tachovskou uměleckou školu patří také zařízení v Přimdě, které bude zapisovat nové žáky 3. září od 12 do 15 hodin v budově základní školy na hudební obor. V Přimdě se vyučují nástroje zobcová flétna, klarinet, keyboard, klavír, violoncello.

Výuka v ZUŠ se dělí na přípravná oddělení všech oborů od dosažení věku pěti let, poté na první a druhý stupeň základního studia. Komu nevyhovuje vypsaný termín, může si domluvit náhradní termín přímo v Základní umělecké škole v Tachově.