Koupaliště v Tachově se několik týdnů připravovalo na své otevření. To se mělo uskutečnit 1. června.
„Máme všechno připraveno a nachystáno. Voda má však jedenáct stupňů. Je pravda, že je v Tachově jedna skupina otužilců, ale ta má jen dva členy. Takže nám nezbývá nic jiného, než čekat na lepší počasí," sděluje správce koupaliště Kamil Báča.

Přípravy byly zdlouhavé a všechno zkazilo počasí. Bazén se napouštěl přes den, trvalo to pět dní.
Voda se ohřívá solárními panely, hodně záleží na počasí. V současné domě má voda jedenáct stupňů, to je ještě méně, než v době napouštění, kdy měla sedmnáct stupňů. Aby se koupaliště otevřelo, musí mít dvacet čtyři stupňů. To je zkrátka žádaná teplota. Celkový objem je devět set tisíc litrů vody.

„Od čtvrtka 13. června budou vnitřní prostory bazénu uzavřeny z důvodu rekonstrukce sprch. Ta potrvá do konce července. Z vnitřních prostor bude tedy otevřen jen velký bazén, který bude zpřístupněn pouze z koupaliště. Také za vstupné na koupaliště," vysvětluje Báča.

Koupaliště v Plané je nadšeno z deště. Voda nebyla  dlouho tak čistá jako teď.

„Koupaliště je naplněno patnácti tisíci kubíky vody. Voda má v současné době 12,5 stupně. Na podzim se voda vypustí, nádrž se vyčistí, ve spolupráci s hasiči ji vyčistíme i na jaře. A na přelomu března a dubna se nádrž napouští, což trvá asi týden," popisuje přípravy správce koupaliště Jan Švarcbek a dodává: „Otevřeno máme od 1. června. Minulý týden tu byla kontrola z hygieny a dlouho prý tak čistou vodu neviděli. Před třemi týdny jsme řešili nedostatek vody a teď máme vody plno. Jsem rád, že je tu tak čistá voda."
Sezóna sice začala, ale počasí návštěvníkům nepřeje, to potvrzuje i provozní Jiří Draxal: „Dva týdny bude určitě koupaliště pro plavce uzavřeno. Přístup je sice veřejnosti otevřen, ale plavčík do vody nikoho nepustí. Chodí si sem hrát rodiče s dětmi. Je tu malé hřiště s hracími prvky a restaurace, která je otevřena po celý týden."
Tak na těchto místech se lidé očekávají. Například v Konstantinových Lázních se čeká, až bude lepší počasí a koupaliště se teprve bude připravovat.
„Bohužel, podmínky pro činnost nejsou vhodné a počasí nepřeje ani přípravám. Takže až se počasí umoudří, tak začneme koupaliště připravovat," sdělil Deníku starosta Konstantinových Lázní Karel Týzl.
Tak snad nám počasí bude v příštích dnech přát a odhodíme svršky ještě tento rok.