V řadách plánských hasičů je evidováno na 90 lidí, včetně dětí a mládeže. „Sbor se účastní na různých akcích konaných ve městě, které buď sám organizuje, nebo na jejich přípravě spolupracuje. Zajišťovali jsme například Běh Planou, byli jsme spoluorganizátory velkých oslav Dne dětí," připomněl Ansl.
Právě Den dětí byl akcí, kterou navštívili hasiči z Německa, kteří byli programem a rozsáhlostí akce přímo ohromeni. „Hodně se jim to líbilo, protože v Německu hasiči takové akce nepořádají," uvedl starosta.

Plánské hasičské sdružení si loni přivezlo také řadu ocenění ze soutěží v požárním sportu. V dětských i dospělých kategoriích. Sbor z Plané mimo jiné vyhrál okresní přebor (ženy i muži), děti se zúčastnily krajského kola soutěže Plamen.

Zásahová jednotka plánského sboru je zařazena do druhé kategorie, což znamená, že vyjíždí téměř ke všem událostem v obvodu své působnosti. Velkou část tvoří technické zásahy, pak dopravní nehody a požáry. K největším zásahům v uplynulých měsících patřil požár seníku v Lesné (konec prosince 2014), kde hasiči z Plané strávili dva dny.

„Loni jsme měli hodně přes stovku zásahů. Myslím, že naše jednotka funguje na skvělé úrovni a její pomoc je znát," uvedl Ansl s tím, že zázemí se hasiči snaží udržovat v dobrém stavu, ale do budoucna by uvítali, kdyby bylo možné zvednout hasičskou zbrojnici o jedno patro, kde by se našel prostor například pro klubovnu pro děti. „V tomto případě bychom ale potřebovali získat dotace a pokud by se do toho zapojilo i město, byla by tato myšlenka realizovatelná."

Letos chtějí hasiči opět uspořádat dětský den a letní pobyt v přírodě o prázdninách uvažují také o uspořádání plesu. Samozřejmostí je účast na soutěžích v požárním sportu.