„Za cenu jsem moc ráda a velice si jí vážím. Byla pro mě čest reprezentovat město Tachov. Pevně věřím, že s Davidem přispějeme k jeho zviditelnění i za hranicemi okresu,“ řekla Deníku po skončení slavnosti Lucie Kosturová (na snímku) a s úsměvem dodala, že se zatím nedokázala úplně zbavit trémy, která ji při veřejném vystoupení provází a to přesto, že žačkou dramatického kroužku je už od svých šesti let.

Osmnáctiletá Lucie Kosturová byla do soutěže Perla Plzeňského kraje nominovaná za získání druhého místa v mezinárodní literární soutěži. Porotu nejvíce zaujala její povídka Za obzorem. „Je to vlastně povídka z říše fantazie a snů o tom, že člověk nemůže všechno snadno poznat a pochopit rozumem co se kolem děje. Že nám vlastně naše chápání neumožňuje poznat pravý smysl všeho,“ popsala zkráceně povídku mladá nadějná autorka a doplnila, že povídka již vyšla v knize Almanach.
V budoucnu by se pak mladá nadějná autorka chtěla věnovat studiu psychologie a pomýšlí i na vydání své vlastní knihy. „Zatím tedy píšu do šuplíku, časem bych ale svoji knihu určitě chtěla,“ uzavřela Kosturová.

Druhou Perlou Plzeňského kraje je i mimořádně nadaný a všestranný David Kratochvíl. Na cenu byl nominovaný za dvě hlavní ceny, které získal v rámci Neviditelné výstavy a mezinárodní výtvarné soutěže zrakově postižených dětí Radost tvořit ve Zlíně.

Ilustrační foto.
Zmizelo seno za skoro sto tisíc korun