„Regionální vedení ODS se teprve sejde, aby se především seznámilo s oficiálními fakty," sdělila Deníku předsedkyně oblastní rady ODS Věra Rubáková. „Nějaké informace sice dostáváme, ale čekáme, co se bude říkat v oficiálním prohlášení. Jinak můžeme zatím spekulovat, stejně jako spekulují média," uvedla dále.

Rubáková věří, že premiér Petr Nečas neudělal nic špatného. „Obviněno bylo více osob. Pokud se tedy obvinění potvrdí, ať jedná spravedlnost. Samozřejmě nám není jedno, co se děje. Ale oficiálně se za Tachovskou oblast nemohu zatím vyjádřit, počkám, až dostaneme nějaké oficiální vysvětlení," dodala Rubáková.

Za ODS byla do funkce starostky Plané zvolena Martina Němečková. „Těžko se k této záležitosti mohu vyjadřovat, když stále ještě není řečeno, co se vlastně přesně stalo," řekla Deníku v pátek odpoledne. „Vlastně to ještě nikdo oficiálně ani neoznačil. Nerada předjímám, a tak ani nemohu vyslovit nějaké oficiální vyjádření," doplnila starostka.

Skupinu obviněných osob z okruhu nejvyšších vládních kruhů viní policie z korupce. „Mě to hodně mrzí, zvláště když se tato vláda označuje jako protikorupční a najednou vidíme, že se děje něco takového ," vyjádřil se Deníku starosta Přimdy Miloslav Kunt (KSČM). „Samozřejmě se mi toto jejich jednání nelíbí, ale na druhé straně se ani nedivím, že to takhle dopadlo. Více se ale k tomu nemohu vyjádřit, neznám další podrobnosti," u­vedl.