Zdravotníci si mohou pro svoje další vzdělávání vybrat z několika témat. „Jedná se o nejrůznější zdravotní problematiku, proběhla školení zaměřená na diabetes, stravování dětí, rehabilitaci nebo poranění či onemocnění velkých kloubů. S největším zájmem jsme se však setkali při školení zaměřeném na první pomoc, kdy se sešlo okolo 60 účastníků," řekla Deníku Irena Matysová, asistentka vzdělávání a poradenství, zodpovědná za přípravu a realizaci školících akcí.

Témata jednotlivých školících akcí jsou často vybírána na základě poptávky zúčastněných sestřiček. „Ty mají možnost na konci každého školení vyjádřit spokojenost s absolvovaným školením a navrhnout témata, která by je zajímala, či která by jim byla užitečná pro jejich zaměstnání. Například letos jsou všechna tři témata školení zvolená právě na základě nejčastějších námětů účastnic z loňského roku," dodala Matysová.

Letos se konala už dvě školení, obou se zúčastnilo okolo 20 až 30 zdravotních sestřiček. Takto cílená byla i témata právě skončeného kurzu, v němž se zdravotníci od lektorky dozvěděli mnoho praktických informací o tom, jak postupovat v případě zjištění domácího násilí nebo jak správně postavit slovní sebeobranu. „Přednášející doktorka Luhanová je velmi zkušená lékařka, která přednášky často obohacuje příklady ze své lékařské praxe, " doplnila Matysová.

Jednou z pravidelných účastnic školení zdravotních sester v Revisu je Marie Ivaničová. „Do Revisu chodím skutečně ráda. Je to v místě mého zaměstnaní i bydliště, školení se koná v takovém domácím prostředí. Přihlásit se můžeme prostřednictvím internetu, několik dní před samotným konáním školení obdržím připomínku, že se školení skutečně koná. Je pro nás přínosné, když nám lektoři uvádějí příklady z praxe nebo doplní přednášku praktickým příkladem, jako bylo třeba školení zaměřené na první pomoc a resuscitaci s doktorem Lysým. Zároveň vítám možnost, že můžeme sami ovlivnit, jaká budou témata dalších školení," vyjádřila se Ivaničová.

Vzdělávací středisko už plánuje další ročník školení. „Ve školení pro zdravotní sestry budeme pokračovat i příští rok. Již nyní máme mnoho zajímavých námětů. Ze zpětné vazby účastnic vidíme, že naše práce má skutečně smysl a že si tato činnost našla své příznivce. Další školení na téma infekce močových cest u dětí a dospělých se uskuteční v říjnu 2013," uzavřela Matysová.