„Ani Tachov nebude od ledna zvyšovat nájmy v 650 bytech. Aktuálně lidé platí 35 Kč/m2, což se drží už tři roky. Teplo oproti letošku zlevní o 14 korun. Nová cena bude 617 Kč za gigajoule včetně DPH," uvedl informační server ČTK. Zlevnění tepelných energií je možné především díky výhodné koupi plynu, na burze V Hamburku, kde zástupci města sjednali výhodný odkud i tento rok. „ Nákup plynu přes uvedenou burzu je opravdu výhodná věc. Ke společné koupi lákáme i další přilehlé obce, jelikož čím více je kupujících, tím je cena příznivější," vysvětlil Deníku starosta Tachova Jiří Struček.

Cena nenaroste ani u Městské hromadné dopravy, jedna jízda bude opět dělat částku sedm korun.

„Stejně jako Městská hromadná doprava, tak na stejné částce zůstanou i poplatky za popelnice a vývoz odpadu," dále uvedl starosta Struček. Jediného zdražení, kterého by se měli obyvatelé okresního města dočkat, budou poplatky za vodu, které se oproti minulému zvednou o dvě koruny, tudíž bude nová cena 74 korun za metr krychlový, včetně DPH.

Ani ve Stříbře se žádné zdražování konat nebude. „Ceny pronajímaných městských bytů se zvyšovat nebudou, jako posledních pět, šest let," řekl starosta Stříbra Karel Lukeš.

Cena těchto obytných prostorů se pohybuje mezi 33 až 35 korunami za metr čtvereční. „Když nájemník byt opustí a předá jej opět městu, rádi bychom na něm provedli úpravy, aby se zvýšila jeho prodejní hodnota a tudíž by se cena přiblížila k té časté padesáti pěti korun za metr čtvereční," dále dodal Lukeš.Ovšem podle jeho slov, by se o nemělo jednat o plošnou záležitost.

Městská hromadná doprava, téma na které se občané také často ptají zůstane beze změny, tudíž částka za jednu jízdu bude stejná jako v Tachově, tedy 7 korun.