Samotný prezident upozornil při svém vystoupení dvakrát na špatné ozvučení. „Nevím, jakou kapacitu musí mít technika, která ozvučuje náměstí, ale my ji rozhodně nemáme," uvedla ředitelka Městského kulturního střediska v Tachově Božena Vaňková.

„Když jsme náměstí na návštěvu prezidenta Miloše Zemana připravovali, bylo mi řečeno, že stačí stejná technika jako na rozsvícení vánočního stromu, takže jsme použili techniku stejnou. Jinou ani nemáme. Za to, že nebylo slyšet, můžou možná dva aspekty. Jeden je zmíněná slabá technika a druhý je, že řečník musí mluvit přímo na mikrofon. Pan Kožnar, který hovořil do přenosného mikrofonu, například slyšet byl. To, že se musí mluvit přímo na mikrofon nemůžeme panu prezidentovi říkat. Nejsme zkrátka vybaveni na to, aby se zvučilo veliké náměstí," uvedla dále ředitelka.

Podle starosty Ladislava Macáka bylo jednou z chyb ponechání reprobeden na podlaze pódia. „Kdyby byly reproduktory o něco výše, bylo by snad slyšet lépe. Ale je pravda, že jsme se teprve ráno rozhodli, že setkání s občany bude na náměstí, počasí bylo nevyzpytatelné. Ale jak se říká, nic nemůže být bez vady na kráse a v Tachově byl jediným nedostatkem ten zvuk. Je to pro nás ponaučení pro příště," uvedl Deníku starosta.

Svůj dojem z návštěvy prezidenta zhodnotil na sociální síti Milan Matějka z Tachova: „Lidé slyšeli tak na pět metrů. Za to by měl nést někdo zodpovědnost. I když to lidi křičeli, že neslyší, nikoho to nezajímalo. Je to ostuda a trapas."

Samotný Miloš Zeman upozornil na nekvalitní zvuk z pódia dvakrát a žádal zvukaře o nápravu. Podle Slavomíra Kozáka z Dlouhého Újezdu ale nebyla výtka vůči zvukaři zcela oprávněná. „Technik je pouhým zaměstnancem a pracuje jenom s tím, co mu zaměstnavatel umožňuje," zastal se  Kozák zvukaře (celý příspěvek, který čtenář zaslal do redakce formou dopisu elektronickou poštou, najdete v úterním tištěném vydání Tachovského deníku).

Dobře slyšet řečníky na pódiu bylo v prvních řadách, několik metrů od pódia. Se vzrůstající vzdáleností od pódia bylo slyšet stále hůře. „Přišel jsem později a stál jsem vlastně až vzadu. Ze začátku jsem pana prezidenta chvíli slyšel, pak ne. Potom se to na chvíli zlepšilo, ale ke konci akce už nebylo slyšet vůbec," řekl Deníku jeden z účastníků pátečního dopoledního setkání s prezidentem. „Ale nepřičítal bych vinu jenom zvukaři nebo špatné technice," dodal. „Možná by příště stálo za to vypnout při takových setkáních kašnu. Ač se to jindy nezdá, ten kdo stál blíže ke kašně, slyšel spíše vodu, než prezidenta. A nehledě na to, že školní mládež, která stála před námi, byla dosti neukázněná. Pozornost dokázaly děti udržet ze začátku, pak se bavily mezi sebou a to také rušilo."