Pomocí evropských dotací nové dětské hřiště vybudovalo občanské sdružení Za Krásné Údolí.

„Občanské sdružení jsme založili, aby se zvelebila a zkrášlila celá vesnice. Dětské hřiště není prvním projektem, na zvelebení už jsme začali pracovat dříve," řekl Deníku Václav Myška.

V lokalitě na okraji vesnice už členové sdružení vytrhali náletové keře a rostliny, prostor upravili a vyčistili malý rybníček, který se dokončuje. Navíc si postavili na místě původní hasičské zbrojnice přístřešek s posezením.

Odpočinková lokalita i sousední dětské hřiště je součástí rozsáhlejšího projektu nazvaného Šontálský park. „Teď ještě dokončíme informační tabuli, kam přijdou informace o historii i současnosti obce," uvedl dále Myška.

Dětské hřiště s herními prvky, lavičkami a plochou na míčové hry nebude sloužit jen dětem místních obyvatel a chalupářů. Využít je budou moci například také cyklisté jedoucí po sousední cyklotrase. V plánu je vybudovat ještě pískoviště, ruské kuželky a provést parkové úpravy. Celkové náklady na dětské hřiště byly 360 tisíc korun, většina byla hrazena dotací Evropské unie prostřednictvím Místní akční skupiny Český Západ, deset procent hradilo město Černošín ze svého rozpočtu.