Osmitisícovou škodu způsobil zloděj, který se před několika dny vloupal do automobilu zaparkovaného v lese u Benešovic. „Ukradl servisní knihu s technickým průkazem, doklady o pojištění, lékárničku, žárovky a nářadí,“ uvedl poškozený majitel vozidla. Vykradený automobil není ojedinělým případem svého druhu. Za posledních šest dní zaznamenali policisté na Tachovsku šest vloupání do osobních automobilů.

„Se začínající houbařskou sezonou se množí vloupání do aut zaparkovaných u lesa,“ potvrdil nám tachovský policejní mluvčí Václav Blahník. Při vloupáních do aut v posledních dnech přišli jejich majitelé zejména o autorádia, osobní doklady, v Brodu u Stříbra zmizela z Toyoty zaparkované před domem dokonce satelitní navigace. Škoda se pohybuje v řádech tisíců korun, v Brodu však přesáhla padesát tisíc.

Tachovská policie vydala prohlášení, ve kterém řidiče nabádá k opatrnosti. „Občané by v autech zaparkovaných u lesa neměli nechávat cenné věci – mobily, fotoaparáty, osobní doklady,“ uvedl Blahník. „Také doporučujeme, aby si lidé poznamenali čísla registračních značek vozidel, která se nacházela na místě, kde parkovali,“ dodal policejní mluvčí. Cennosti by v autě rozhodně nenechala Frieda Kolčavová z Labutě. „Chodím do lesa většinou pěšky a to bych doporučovala všem. Ale pokud jedu autem a chci někde zajít do lesa, raději si všechno beru s sebou,“ řekla nám.