Tato pomoc ale bude určena i na podporu výuky prostorové orientace pro zrakově postižené, zaměstnávání osob se zrakovým postižením, navigační centrum a další potřebné projekty související s pomocí zrakově postižených.

„V Tachově naštěstí nemáme žádného člena organizace, který by potřeboval speciálně vycvičeného vodicího psa. Do sbírky se ale zapojujeme rádi, výcvik vodicích pejsků je drahý, jeho přítomnost u zrakově postiženého je nenahraditelná,“ řekla Tachovskému deníku předsedkyně Oblastní odbočky SONS Tachov Jana Kvietoková a dodala, že téměř tři čtvrtě roku trvalo, než se našla vhodná místa, kam kasičky ve tvaru pejsků umístit.

„Kasičky se nám nakonec podařilo umístit díky vstřícnosti vedení Jednoty Tachov a vedení sportoviště v bazénu. Plyšového pejska tak naleznete v prostorách prodejny potravin na náměstí a v areálu bazénu v Tachově,“ doplnila.

Oblastní odbočka SONS Tachov má v současné době 240 členů a v rámci své činnosti primárně poskytuje poradenskou službu. Kromě toho během roku pořádá pro své členy i řadu zajímavých výletů.

Ilustrační foto - vzor
Za pozdní žádost o občanku hrozí pokuta v řádech tisíců