„Před pár dny jsme dostali zprávu, že byla Sunny viděna opakovaně na benzinové stanici na Svaté Kateřině. Je pro nás už pět let nepostradatelným členem rodiny, strážcem a mazlíčkem především pro naše dvě malé holčičky," sdělila Deníku majitelka feny Štěpánka Senjuková.

Majitelé fenky nic nenechali náhodě a několik dní ji v těchto místech hledali. Denní několikahodinové hledání však ovoce nepřineslo.

„V dané lokalitě hledáme, ale pomoc všímavých lidí by se nám opravdu hodila. Třeba ji viděl někdo další a přinese další zprávy," řekl majitel Tomáš Bachratý.

Sunny utekla večer před téměř pěti týdny Tomášovi Bachratému ze zahrady. Vraceli se z vycházky a na zahradě už se pohybovala na volno. Utekla s toulavým psem, se kterým začala utíkat od letošní zimy. „Vždy se ale vrátila za pár hodin," vypráví majitel.

Po dvou týdnech od ztráty se začali lidé ozývat z okolí Starého Plzence a Šťáhlav. Po dalších čtyřech týdnech se ozvali lidé ze Svaté Kateřiny a z obce Hošťka – prý se v jejich okolí pohybuje pes, který odpovídá popisu ztracené fenky.

„Naši Sunny vídá obsluha benzínové stanice na Kateřině už cca tři týdny. Vždy prý chodí v noci k popelnicím se smečkou toulavých psu. Od té doby hledáme v daném okolí vlastně stejným způsobem," vypráví majitelé.

Došlo i na verzi, ze které jde mráz po zádech. Mohlo jít o plánovanou krádež a Sunny může někdo využívat na nelegální psí zápasy.

„Mohlo se stát cokoliv. Mé pocity jsou ovlivněné smutkem a ztrátou a vroucným přáním, aby se nám vrátila domu. A tak si podobnou variantu nepřipouštím. Lidé označují toto plemeno nesmyslně jako bojové. Naše Sunny od mala vyrůstá s dětmi a nikdy nikomu neublížila. Je milá a vstřícná. Není to zabijácký pes, ale člen naší rodiny," ukončila Senjuková.

Stafordku Sunny určitě poznáte:
Jméno: Sunny Plemeno: americký stafordšírský teriér neboli staford
Popis: je světle hnědé až popelavé barvy s bílou náprsenkou a bílými ponožkami na tlapkách, měla červený obojek, na břiše má velkou jizvu. Pravé ucho nosí nakřivo. Čipována. Kontakt na majitele: 777 800 070 (Štěpánka Senjuková a Tomáš Bachratý)