„Zapalujeme od rána jednu svíčku od druhé,"sdělila v sobotu večer Monika Šavlová z Kladrub. Po celé České republice se v neděli v poledne rozezněly zvony na památku obětí z Paříže. Připojilo se i Tachovsko a konkrétně také zvony ve Stříbře i z kostelní věže v Tachově. „V kostele Nanebevzetí Panny Marie zvoníme každou neděli, ale tentokrát to je i za všechny ty mrtvé po teroristickém útoku," řekl farář Václav Vojtíšek. Součástí pravidelné mše byla i vzpomínka na oběti. „Při mši jsme mysleli také na oběti teroristického útoku v Paříži," dodal páter.

Situace zatím nemá dopad na přeshraniční cestování. Hraniční přechody s Německem jsou bez kontrol. „V Rozvadově ani nikde jinde na Tachovsku neprobíhá zvýšená kontrola na hranicích," konstatovala mluvčí Cizinecké policie Kateřina Rendlová.

Černé prapory na radnicích Tachovska o víkendu nevlály. „Přitom, co se v Evropě děje by černá vlajka musela viset stále. Samotné je mi z toho všeho úzko. V srdci mám smutek za všechny, co prožívají každý den tyto hrůzy. A nás všech se to týká. Jsem pro uzavření všech hranic," dodala k věci Irena Zapletalová ze Studánky.